La piedra en seco está de moda!

La piedra en seco está de moda!

Por su gran relación con una de las tareas que ocupa actualmente gran parte de nuestro tiempo en Agroturismo Los Botijos, os remitimos a la interesantísima lectura del artículo de  Carles Rodrigo Alfonso publicad en la web www.alter21.es.

Reproducimos el inicio del artículo, y os dejamos el enlace para que continuéis su lectura.

“Les construccions bastides amb la tradicional tècnica constructiva de la pedra en sec, és a dir la maçoneria sense utilització de morter, són molt abundants a les terres valencianes. Més o menys nombroses han estat representades a la major part de les comarques, fins i tot a les litorals i on la pedra no abunda. A algunes d’elles i a determinats municipis l’abundància d’aquestes construccions, fins i tot omnipresència de les mateixes, ha justificat la denominació de “paisatge de pedra en sec”. Ens trobem davant d’uns paisatges i uns elements comuns o amb molts trets semblants a altres zones del món i especialment de la Mediterrània.

La “maledicció de la pedra”, és a dir la seua abundància fins l’avorriment, bàsicament a les nostres terres la calcària, un element molest per determinades activitats productives lligades al territori com les agrícoles, va convertir aquesta en una problemàtica a superar. En una mostra de transformació d’un problema en un recurs eixa pedra abundant es va consolidar com el material constructiu per excel·lència que va permetre bastir tot tipus d’estructures agrícoles, ramaderes, viaries, de residència, etc. A més a més el assaig, domini i transmissió de tècniques de construcció sense lligam entre les pedres, va permetre alçar tot tipus d’estructures adaptades a les més diverses necessitats. La acurada col·locació de les pedres ha permès bastir sòlides obres que han perdurat al llarg dels segles”.

CONTINUAR LA LA LECTURA DEL ARTÍCULO PINCHANDO AQUÍ

DSC_3512

Compartir
Facebook
shared on wplocker.com